İnegöl tanıtıma 1 milyon TL harcayacak
Pazartesi, 01 Mart 2010 22:00
Türkiye mobilya üretiminin yüzde 30’unu gerçekleştirmesine rağmen bu alanda yeterince tanınmayan İnegöl’de ‘Mobilya Tanıtım Grubu’ kuruldu. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl’de mobilya üzerine 500’ü odaya kayıtlı 2 bine yakın iş yeri bulunduğunu ifade ederek, ilçenin Türkiye mobilya üretiminin yüzde 30’u gibi önemli bir bölümünü karşıladığını anlattı.
İnegöl’deki firmaların Avrupa, Asya, Orta Doğu, Afrika ve Balkanlar’daki 128 ülkeye yılda 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını söyleyen Anıl, şöyle konuştu: “Afrika ülkelerine kadar ulaştık. 128 ülkede yatak, oturma ve çocuk odalarında bizim ürünlerimiz bulunuyor. Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 10’unu biz karşılıyoruz. Ülkenin dört bir yanına ürün gönderiyoruz. Ancak, yaptığımız ankette İnegöl mobilyasının ülkede yeteri kadar tanınmadığını gördük. Bu kadar üretiyoruz, ihracat yapıyoruz ama beklediğimiz ölçüde bilinmiyoruz. Tanıtım konusunda eksiklik olduğunu belirledik. Bunun üzerine ‘Mobilya Tanıtım Grubu’ oluşturduk.”

MOBİLYANIN BAŞKENTİ
Anıl, yapılacak tanıtımlar için 1 milyon liralık bir fon oluşturulduğunu ifade ederek, “Bu parayı tanıtımda harcayarak İnegöl’ü mobilyadaki yerini anlatacağız. Amacımız İnegöl’ü ‘mobilyanın başkenti’ yapmak. Bu amaç için yola çıktık ve tanıtımlara hız vereceğiz” dedi.
Çalışmalar kapsamında ilçedeki ikinci organze sanayi bölgesini ‘mobilya ve ağaç işleri ihtisas organize sanayi bölgesi’ olarak kurduklarını ve alt yapı çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Anıl, “İnegöl’ün Türkiye’deki pazarı yüzde 25-30 civarında. Bunu daha da yükseltmek her eve girmek istiyoruz. Yapacağımız etkin tanıtım çalışmalarıyla bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.