TÜMSİAD’dan KOBİ’lere çağrı
Pazartesi, 22 Mart 2010 22:00
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Önder Matlı, KOBİ’lerin yıllarca sahipsiz kaldığını savunarak, “TÜMSİAD Bursa Şubesi bu boşluğu doldurmak için çalışıyor” dedi. TÜMSİAD Bursa Şubesi’nin tüm üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda konuşan Önder Matlı, örgütlenme kültürünün gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Matlı, küçük ve orta çaplı işletmelerin yıllardır örgütlülük bilincinden uzak kaldıklarına işaret etti.

‘TARAF OLMAZSAK’
KOBİ’lerin iş hayatı içerisinde yeterli desteği bulamamasından ötürü ciddi ekonomik sıkıntılar çektiğini ve büyümekte zorlandıklarını kaydeden Matlı, birlikte hareket ederek bu farkındalığın ve desteğin sağlanabileceğini belirtti. Sivil toplum kuruluşları oluşturarak birlik ve beraberliğin yakalanabileceğini ifade eden Matlı, “Bir araya gelerek önemli bir güç olmak mümkün. Eğer biz tarafımızı belli etmezsek bizi bertaraf edeceklerdir. KOBİ’ler STK’ların çatısı altında büyük bir güç olabilir. Geçmişte sürekli güç kaybı yaşayan KOBİ’ler, birliktelik yakalayarak seslerini duyurabilmelidir. Biz elele vererek bu gidişatı değiştireceğiz. Güzel ve güçlü günlere hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

HEDEF TÜRKİYE’DE 100 BİN ÜYE

Toplantıda şube çalışmaları ve yapılacak faaliyetleri anlatan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Balabanoğlu da TÜMSİAD olarak ülke çapında 100 bin üye potansiyeli yakalamayı hedeflediklerini aktardı. Bursa’nın en aktif ve gelişen üye portföyüne sahip olduklarını kaydeden Balabanoğlu, tüm üyelerle birlikte çalışarak büyümeyi sürdürmek istediklerini söyledi.