TÜGİAD’dan GDO’lu ürün ithaline tepki
Pazartesi, 21 Haziran 2010 13:38
Genetiği değiştirilmiş ürün ithaline genç işadamları da karşı. Murat Coşkunkan Başkanlığı’ndaki Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetimi, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret etti. Ziyarette, ithalatı yeniden başlayan ABD menşeli DDGS (damıtık tahıl- Dried Distillers Grains with Solubles) ve mısır kepeği ithalinin durdurulması istendi. Görüşmede, Avrupa Birliği’nde de yasaklanan bu ürünlerle ilgili olarak, her konuda olduğu gibi AB standartlarının esas alınması talebi de dile getirildi.

“KENDİ KAYNAĞIMIZI
DEĞERLENDİRELİM”

Dernek Başkanı Murat Coşkunkan, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye’de üretilen mısırın büyük ölçüde yem sanayinde kullanıldığına işaret ederek, “Son yıllardaki verilere göre artış gösteren mısır üretiminin desteklenmesi halinde Türkiye kendi ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye ulaşacağının sinyallerini vermektedir” dedi.
Üreticiyi teşvik için mısırın desteklenmesi gerektiğini kaydeden Coşkunkan, “İthal edilen ürün grubu ile ilgili çelişkilerin yanı sıra ucuzluğu bu anlamda üreticiyi de farklı ürünlere yönlendirmektedir. Hükümetten beklentimiz kendi kaynaklarımızı maksimum verimliği yakalayarak değerlendirmek konusunda politikalar üretilmesidir” diye konuştu.
Taleplerini, temsil ettikleri işgücü ve sermayenin getirdiği sorumlulukla Ankara ile paylaştıklarını da vurgulayan Murat Coşkunkan, bunun Türkiye’nin refahı ve güvenli geleceği için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.