Merinos’a işletmeci aranıyor
Pazartesi, 05 Nisan 2010 22:05
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu ay sonunda hizmete açılacak Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin işletmeciliğinin nasıl yapılması gerektiği konusunda çalışma yürüttüklerini ifade etti. Bunun için Avrupa’nın en aktif kongre merkezleri Berlin, Münih, Nice Lion’da inceleme yaptıklarını söyleyen Altepe, “İyi bir işletme tarzı kurulması, iyi pazarlanması gerekiyor. Bunlar normalde şehirlerde olması gereken ama devletin yapması gereken şeyler. Ama burada belediye yapmış oldu. Kongre merkezine 10 ayda 6 kavşak parası harcadık” diye konuştu.

MERİNOS STADI
Kongre Merkezi’nin bölgenin çehresini değiştirdiğini, bir taraftan da Sıcaksu’da kentsel dönüşüm başlatacaklarını belirten Recep Altepe, Sıcaksu, Merinos ve Kültürpark üçgeninde Merinos stadının ve çevresindeki dökümcülerin de oradan kalkması gerektiğinin altını çizdi. Altepe, Merinos Stadı’nın otele dönüşeceği yorumlarına da şu yanıtı verdi:
“Merinos Stadı İl Özel İdaresi’ne ait. Vatandaş sanıyor ki biz yapacağız. Oysa biz plan bazında düşünüyoruz, Valilik de bir an önce yapın diyor. Ama bu bizim işimiz değil.”