Yeni stadın finansmanına Altepe formülü
Cuma, 17 Eylül 2010 13:48
Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısında meclis üyelerine bir sunum yapan Başkan Recep Altepe, CHP´li üyelerin, yeni stadyumun yeri konusunda acele edildiği şeklindeki eleştirilerine de yanıt verdi. Yeni stadyumun sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Basketbol dünya şampiyonası yapıldı. Bursa organizasyonda yer almadı. Bu Bursa´nın ayıbı. Önümüzdeki yıl Avrupa futbol organizasyonu olsa Bursa´ya maç vermeyecekler" dedi.

YENİ STADI BURSA YAPACAK
Yeni stadyumun yapılacağı alanla ilgili raporların hepsinin olumlu olduğunu, kuruldan geçtiğini ve kamulaştırmaların yapıldığını ifade eden Başkan Altepe, "Atatürk Stadyumu 3.sınıf bir stad. Türkiye´ye yakışan organizasyon verilecek bir stadyum değil.Yeni stadyumun çok pahalıya mal olacağı yönündeki iddialara da katılmıyorum. Biz bununla ilgili 30 milyon TL kredi alacağız. Ondan sonra bu iş bitmiş olacak. Bizim de aldığımız bir takım taahhütler var. Önemli sanayi kuruluşların destekleri olacak. Bunlardan başlayarak desteklerle, locaları, ticari alanları değerlendirerek bitirmeyi düşünüyoruz. 28 bin metrekare yer kamulaştırdık. Başlangıcı yapacağız. Uygulamaya geçmek lazım. Amacımız inşaat maliyetini karşılamak için ilk etapta kredi almak. Belediye binasıyla ilgili de İller Bankası ile anlaşma yapacağız" diye konuştu.

KESTEL’E SANAYİ BÖLGESİNE ONAY

Toplantı gündeminde yer alan BESOB’un Kestel’e yapmayı planladığı sanayi bölgesiyle ilgili 1/25 binlik planın görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmalara da açıklık getiren Başkan Altepe, “Meclisimizde daha önce de onaylandı. 600 hektar alan büyük dendi, 310 hektara düşürüldü. Şuanda normal süreç işliyor” dedi.Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Kestel ilçesine yapılması sanayi bölgesiyle ilgili 1/25 binlik planları oy çokluğuyla onayladı.